Koop

Vakantievilla Bakker

Oriëntatiefase
Na een zoektocht van enkele jaren hebben wij ons vakantiedroomhuis gevonden in het idyllische plaatsje Kötschach-Mauthen in Karinthië, Oostenrijk, direct tegen de Italiaanse grens.
De locatie en omgeving, die wij aan het zoeken waren, moest wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moest de omgeving nog niet zijn “verpest” met massatoerisme en de natuur moest nog volop in zijn waarde zijn gelaten. Daarnaast waren wij op zoek naar een locatie waar het huisje zowel in de winter als de zomer verhuurd kon worden.
Wij hadden ook als voorwaarde gesteld, dat zowel zou kunnen worden verhuurd als permanent bewoond. Het grote voordeel hiervan is, is dat je zelf kan kiezen van welke mogelijkheid je gebruik wilt maken.
Wij zijn in contact getreden met dhr. Lex van Dijk van de firma Koopwoningenoostenrijk. Dhr. Van Dijk heeft het enthousiasme dat wij al hadden alleen maar versterkt. Wij hadden gelijk het goede gevoel; je hoort immers vele verhalen van mensen die iets ondernemen in het buitenland, wat uiteindelijk in een financieel drama belandt. Dit is bij Koopwoningenoostenrijk nooit aan de orde geweest.

Koopcontract
Na een bezoek aan Kötschach-Mauthen waren wij gelijk verkocht en hebben wij daarna het contract getekend voor ons vakantiehuis. Dit konden wij uiteindelijk snel beslissen, omdat onze koop in een totaalpakket zat, inclusief begeleiding. De firma Koopwoningenoostenrijk biedt een totaalpakket aan dienstverlening, zoals het eventueel gedeeltelijk financieren van de woning met lokale banken en de financiële ondersteuning van een uitstekend accountantskantoor dat het belastingtraject in z’n geheel overneemt. Ook begeleiden naar de lokale notaris zit in het totaalpakket. Deze notaris is grotendeels vergelijkbaar met de Nederlandse notariële vastlegging. Tevens werd er voor onze vakantiewoning een passende verzekering op maat gemaakt.
Nadat Koopwoningenoostenrijk de hele procedure had uitgelegd, konden wij het koopcontract tekenen. In deze hele procedure zijn wij nooit teleurgesteld. Dit geeft alleen maar aan, dat over het hele pakket zeer goed is nagedacht.

Voorbereidingen bouwfase
Nadat de contracten waren getekend zijn wij, samen met de projectleiding van Koopwoningenoostenrijk, begonnen om ons huis te gaan indelen.
In het bouwontwerp van onze vakantiewoning hadden wij de mogelijkheid om enkele aanpassingen aan te brengen. Wij hebben dit goed doorgesproken en hierop zijn de bouwtekeningen aangepast en zijn de wijzigingen naar de gemeente gegaan voor goedkeuring. Ook dit is snel en zonder enige opmerkingen goedgekeurd, wat aangeeft dat er goede contacten zijn met de gemeente. Dit is essentieel.
Van de aanpassingen die zijn uitgevoerd, hebben wij ter plekke in Villach, waar het hoofdkantoor van Koopwoningenoostenrijk is gevestigd, een meerwerklijst opgesteld waar naderhand niet meer van is afgeweken. De kosten waren vooraf bekend en er ontstond achteraf geen discussie meer.

Bouwfase
Voor de start van de bouw heeft men gewacht tot het voorjaar. In Oostenrijk ligt tijdens de winterperiode de gehele bouw stil vanwege strenge vorst en sneeuwval.
Tijdens de bouw zijn wij diverse malen naar Kötschach-Mauthen geweest om de bouwvorderingen te aanschouwen en met de bouwleiding items te bespreken, zoals tussentijdse wijzigingen en planning. Zoals bij iedere bouw ging er hier ook weleens wat mis, maar na overleg werd dit naar tevredenheid opgelost. Wij zijn met grote regelmaat op de hoogte gehouden door e-mails, foto’s en telefoongesprekken. Dit hebben wij als zeer prettig ervaren.
De bouwplanning, die vooraf werd afgeven, is ook nagekomen. Met de kerst van 2010 konden wij voor het eerst in onze kant-en-klare vakantiewoning om de inrichting uit te voeren. Wij zijn over de gehele bouwperiode zeer tevreden.

Oplevering
Na onze woning te hebben ingericht, zijn er in het voorjaar nog diverse buitenactiviteiten uitgevoerd. De twee buitenterrassen zijn aangelegd met de tegelzetter die ook onze prachtige badkamer en woonkamer heeft betegeld. Verder is de oprit naar onze woning geasfalteerd, wat ook vooraf was gepland en prima is verlopen. Ook de aftersales is prima. De restpunten die wij nog hadden verzameld, zijn, na dit te hebben besproken met de bouwleiding, naar alle tevredenheid verholpen. Compliment!

Service management
Je koopt niet alleen een woning bij Koopwoningenoostenrijk, maar een heel servicepakket. Omdat wij wilden verhuren, maken wij gebruik van deze service. Dit omvat onder andere sleutelafgifte, schoonmaak, tuinonderhoud, enz. Bakkerij Matitz in het dorp zorgt voor de ontvangst van onze gasten. Met een lekkere kop koffie of thee wordt alles doorgenomen en de sleutel afgegeven. Tevens verzorgen zij een broodjesservice, die ervoor zorgt, dat ’s morgens de verse broodjes aan de deur hangen. Dit is toch geweldig en zonder extra kosten. Ook staan zij klaar bij problemen of bij acute hulp, wat door hen zelf de first aid wordt genoemd.
Schoonmaken gebeurt door een lokaal schoonmaakbedrijf, wat ook naar alle tevredenheid verloopt.
Kortom, het is niet alleen een woning die is gekocht, maar een totaalpakket aan service, waarbij je niet gebonden bent aan grote maatschappijen, maar aan een kleinschalig topproduct.

Verhuur
Sinds wij de woning te huur hebben aangeboden, hebben wij alleen maar complimenten gekregen over de geweldige locatie en kwalitatief goed ingerichte woning. De locatie is in de zomer super, met als grote plus het zwembad op 3 minuten loopafstand met een heerlijk buitenbad en een ligweide met ligstoelen. In de zomer kunnen er superveel activiteiten worden ondernomen, zoals rodelen, paardrijden, fietsen, mountainbiken, raften, etc. Enfin, te veel om op te noemen. Het weer in de zomer is fantastisch, doordat Kötschach-Mauthen aan de zuidkant van de Alpen ligt en daardoor een submediterraan klimaat heeft. In de winter is de skihelling van Kötschach-Mauthen slechts één minuut lopen. Dit is echt super.
Het dorp is ook echt toegevoegde waarde voor de woning. De inwoners zijn zeer vriendelijk en zeer gastvrij wat door onze huurders als zeer prettig wordt ervaren.
Wij bieden onze woning aan via, zowel onze eigen website als Micazu, en dit loopt erg goed. Binnenkort introduceert Koopwoningenoostenrijk een website waar veel producten uit het Gailtal worden gekoppeld, zoals het VVV en producten die voor het toerisme belangrijk zijn. Aan ons, als verhuurder, wordt de mogelijkheid geboden om te participeren in deze site. Dit kan alleen maar de kwaliteit verbeteren en uiteindelijk meer verhuurinkomsten opleveren.
Wij zijn zeer optimistisch en super enthousiast over de toekomst en de mogelijkheden die wij met Koopwoningenoostenrijk nog verder gaan ontwikkelen.

Wij zijn zeer tevreden over het totale product. Voor ons is het een crisisbestendige investering. Voor potentiële kopers kunnen wij alleen maar positief zijn: het is niet alleen beloven, maar ook waarmaken.

Ad en Wilnita
Kötschach 636
www.hausalpengluhen.nl