Koop

Vakantievilla Martens

Een aspirant koper

Onze zoektocht naar een tweede huis is gestart op de Second Home beurs in maart 2010. De kredietcrisis naar een hoogtepunt en de onzekerheid of banken nog aan hun verplichtingen kunnen voldoen waren een argument, alsmede het investeren / beleggen in onroerend goed, wat een hogere waardevastheid heeft.

Na deze stap, is uitgebreid onderzoek gedaan in diverse landen van Europa en is de keuze op Oostenrijk gevallen. Na diverse projecten te hebben bezocht viel de keuze op Karintië, en vervolgens op het Gailtal. Daarna is de keuze op KoopWoningenOostenrijk gemaakt voor de begeleiding en uitvoering van de bouw.

De Omgeving
Kirchbach in het Gailtal is een prachtig gebied dat in alle jaargetijden een goede verhuurmogelijkheid biedt, onder eigen beheer, zonder vast te zitten aan langjarige contracten. Het gebied bezit meer dan voldoende recreatieve mogelijkheden zoals skiën, golf, fietsen, wandelen, raften, schaatsen, etc. Het Gailtal is nog een stuk ongerepte natuur en een prachtig en schoon decor, gecombineerd met een bevolking die nog echt gastvrij is.

KoopWoningenOostenrijk
Het bouwen in het buitenland is een avontuur waar je niet zo maar in stapt. Wie de avonturen van buitenlanders volgt op tv, die een nieuw begin maken in het buitenland, weet dat er het nodige fout kan gaan. Wij hebben gekozen voor KoopWoningenOostenrijk, omdat zij in staat zijn, om de begeleiding vanaf de eerste dag tot de aankoop, en daarna tot de oplevering te leveren. Men heeft ervaring met de bouw van tientallen woningen in Oostenrijk. KWO bezit kennis van de locale wetgeving (fiscaal, juridisch, bouw, verhuur). Daarnaast is KWO in staat maatwerk tegen een redelijke prijs te leveren. Wil niet elke koper graag zijn eigen unieke plekje creëren? KWO is in staat om aanpassingen, op basis van specifieke klantwensen, door te voeren. Zo is ons huis volledig maatwerk geworden. Belangrijk hierbij is ook het opzetten van de contracten op basis van het “treuhandconto”, hierbij bewaakt een jurist de status en voortgang, en worden periodiek opleveringen gecontroleerd voordat betalingen plaats vinden. Voor het financieel advies en begeleiding moet je bij TPA (kantoorhoudend in Hermagor en Villach) zijn. Op 20 juni 2011 werd het contract getekend, na een periode van bijna 1 jaar intensieve voorbereiding met veel oog en discussie voor detail.

Bouwbegeleiding
Tijdens de bouw (start augustus 2011) is er een Bauherr vanuit KoopWoningenOostenrijk permanent bezig met controle en afstemming met partijen (onder aannemers maar ook de kopers). Je komt altijd weer punten tegen, die vallen onder het meer- en minderwerk. Belangrijk is, dat alleen vooraf besproken en schriftelijk overeengekomen werkzaamheden worden uitgevoerd. Tweewekelijks vindt er een schriftelijke rapportage plaats met foto’s van de status en voortgang en een rapportage over planning. Door een continue bewaking van de totale bouw, met controle op zaken die vaak tijdens de bouw pas naar voren komen, is KWO in staat om tijdige knelpunten te signaleren en zaken bij te stellen waar nodig.

Opleveringsfase
De oplevering vond plaats op 3-de kerstdag in december 2011, in veel minder dan een half jaar staat er een complete woning met 3 woonlagen. Slechts enkele zaken konden niet uitgevoerd worden, doordat het inmiddels winter was geworden (asfalt toerit), finale afwerking van het volledige grondstuk. We hebben inmiddels 3 (werk)vakanties doorgebracht in dit mooie warme Oostenrijkse second home en hebben telkens heel veel moeite om weer weg te gaan, dit huis is voor ons veel meer geworden dan een second home, we voelen ons hier thuis. Ondanks een eerste periode van veel werk voor de inrichting en straks nog voor de omgeving (tuin en terras) zijn wij heel gelukkig met de genomen beslissingen.

Service en verhuur
De eerste ervaringen zijn opgedaan met de service en de verhuur, alhoewel dit nog een traject is, dat voor ons nog maar net gestart is, zijn we ervan overtuigd, dat met de juiste partners dit ook goed gaat lopen. De betrokkenheid van KWO houdt niet op na de oplevering, met een goed concept voor alle diensten voor de verhuur wordt het concept compleet gemaakt waarbij de koper ook dan wordt geholpen.

Met vriendelijke groeten, Best regards,

de familie Martens

Wilt u meer weten over het huren van ons huis? Kijk op: www.frielinde.nl
Wilt u ons huis huren? Dan kunt u ons bereiken via: frielinde@gmail.com