Koop

Financiële begeleiding

In de oriëntatiefase en aankoopfase wordt u financieel begeleid. Allereerst maken wij voor u een offerte op maat in de vorm van een ROI-berekening. Dit houdt in, dat u een overzicht krijgt van alle kosten van de aanschaf van uw woning, inclusief grond en de bijkomende kosten, de terug te vorderen btw en ook van de te verwachten jaarlijkse kosten, bij normaal gebruik en verhuur. Tevens wordt er een realistische prognose van verhuuropbrengsten opgenomen, op basis van onze ervaring met vergelijkbare woningen in onze projecten.

Financiering/hypotheek

Tijdens de oriëntatiefase en aankoopfase kunnen wij u, voor een hypotheek, met diverse partner-banken in contact brengen, die in onze projecten al meer dan 15 jaar financieren. Voor een financiering heeft KWO een onafhankelijke vaste financieel adviseur, die u kan begeleiden en voor u de zaken met de bank afstemt op uw persoonlijke wensen en omstandigheden.

Zakelijke financiering

Uiteraard is het ook mogelijk uw woning zakelijk aan te kopen en deze zakelijk te financieren via uw bedrijf in Nederland (BV/NV/Vof). Dit geldt ook voor pensioen-BV’s. Hiermee hebben Koopwoningen Oostenrijk en onze financieel adviseur inmiddels een ruime expertise.

Koopwoningen Oostenrijk begeleidt u, samen met onze partners, bij het verzorgen van de volgende zaken:

  • Begeleiding bij en verzorging van uw assurantiën.
  • Controle op de betaalde bouwtermijnen.
  • Controle, door onze accountant in Oostenrijk, op btw-teruggave door de Oostenrijkse belastingdienst.