Koop

Financiële begeleiding

In de orientatiefase en aankoopfase wordt u financieel begeleid. Allereerst maken wij voor u een offerte op maat. Dit houdt in, dat u een overzicht krijgt van alle kosten van uw woning, inclusief grond. Hierbij krijgt u een overzicht van de bijkomende kosten, de eventuele kosten van de gekozen meer-uitvoeringen en individuele wensen en een prognose van de terug te vorderen BTW bij verhuur.

Financiering/hypotheek

Tijdens de oriëntatiefase en aankoopsfase hebben wij voor u met diverse banken afspraken gemaakt. Indien gewenst is het mogelijk een financiering/hypotheek af te sluiten. Voor financiering en actuele rentepercentages kunt u kijken op de website Koopwoningenoostenrijk.nl. Voor een financiering heeft KWO een onafhankelijke vaste financieel adviseur die u kan begeleiden en voor u de zaken met de bank afstemt op uw persoonlijke wensen en omstandigheden.

Zakelijke financiering

Uiteraard is het ook mogelijk uw woning zakelijk aan te kopen en deze zakelijk te financieren via uw bedrijf in Nederland (BV/NV/Vof). Dit geldt ook voor pensioen-BV’s. Hiermee hebben Koopwoningen Oostenrijk en onze financieel adviseur inmiddels een ruime expertise.

Koopwoningen Oostenrijk begeleidt u, samen met onze partners, bij het verzorgen van de volgende zaken:

  • Begeleiding bij en verzorging van uw assurantiën.
  • Controle op de betaalde bouwtermijnen.
  • Controle op BTW teruggave door de Oostenrijkse belastingdienst.