Koop

Juridische begeleiding

Tijdens de aankoopfase krijgt u te maken met een vaste projectnotaris met ruime ervaring en kennis. In het bijzijn van de notaris tekent u de koop-/aannameovereenkomsten. Koopwoningen Oostenrijk verzorgt, indien gewenst, van deze overeenkomsten een algemene Nederlandse vertaling. U heeft de mogelijkheid om de overeenkomsten in Nederland te tekenen.

 

In Oostenrijk kent men juridisch drie woonvormen:

  • Hauptwohnsitz: in principe bedoeld voor eigen bevolking of vast wonen (emigratie naar Oostenrijk);
  • Ferienwohnung: bestemd voor vakantiewoning, over het algemeen max. verblijf van drie maanden en een eeuwige verhuurverplichting.
  • Zweitwohnsitz: over het algemeen geen beperkingen, vrij te gebruiken voor vakantie, verhuur of hoofdbewoning.

Wat is het verschil tussen een Ferienpark en een nieuwbouwproject van Koopwoningen Oostenrijk?

  • Bij een Ferienpark gaat u deelnemen in een vakantiepark-concept. Aan deze deelname zijn vaak een aantal voorwaarden en kosten verbonden. O.a. is het meestal verplicht om de verhuur te laten verzorgen door een organisatie die daarvoor is gecontracteerd.(een ander dit laten doen of zelf verzorgen is vaak niet toegestaan).
  • Over het algemeen is de BTW al door de ontwikkelaar teruggevorderd, omdat er op de woningen een eeuwige verhuurverplichting rust.
  • Ook is het vaak niet mogelijk de woning langer dan een bepaalde periode (bijv. 3 maanden of een heel jaar) zelf te bewonen omdat de woning een Ferienwohnung (vakantiewoning) bestemming heeft.
  • Hoofdbewoning (Hauptwohnsitz) is vaak niet toegestaan.
  • Bij de woningen in de projecten van Koopwoningen Oostenrijk kent men bovenstaande beperkingen niet: men heeft volledig eigendom. Men kan deze woningen vrij verhuren, of als vakantiewoning (tweede woning ) zo lang bewonen als men maar wil (tenzij expliciet anders wordt vermeld). Ook voor de vaak direct naast de nieuwbouw projecten gelegen faciliteiten zoals skipistes, zwembaden etc. zijn geen kosten en of verantwoordelijkheden verbonden. Wel de lusten maar niet de lasten.