Koop

Waarom investeren?

Waarom investeren in Karinthië, Oostenrijk?

Oostenrijk is een land van ouderwetse degelijkheid, maar met de moderniteit van heden. Het land heeft een goed investeringsklimaat, bijv. omdat het geen vermogensbelasting kent, het fiscale voordelen heeft ten opzichte van Nederland, een relatief lage onroerend goed belasting en boogt op een stabiele economie. Dit resulteert in een zeer waardevaste markt voor onroerend goed en goede financieringsmogelijkheden bij de banken, zowel zakelijk als privé.

De voordelen van Karinthië

Karinthië, in het uiterste zuiden van Oostenrijk, is één van de mooiste berggebieden van Europa (Gross- glockner Alpenstrasse loopt er doorheen). Het gebied kent het hoogste aantal zonuren van Oostenrijk, vergelijkbaar met het mediterrane klimaat van het aangrenzende Italië. ’s Winters betekent dit door de heldere, koude nachten, én door de afwezigheid van föhnwinden, dat er constanter sneeuw ligt waardoor er goede wintersport mogelijkheden zijn. Skiën in de zon is kenmerkend voor Karinthië!

Karinthië is goed bereikbaar met (lowcost) vliegtuigmaatschappijen, ook vanuit Italië. De trein is ook een goede mogelijkheid! Vanuit Karinthië kunt u gemakkelijk en snel Slovenië bereiken, met het veelzijdige Ljubljana en het prachtige meer van Bled. Even verderop ligt Kroatië, met de antieke Romeinse stad Pula en het nationale park Plitvice. Italië is binnen handbereik: de provincies Friuli en Veneto, met de historische steden Venetië, Verona, Udine, het Gardameer en het zandstrand van Grado aan de Adriatisch Zee op circa anderhalf uur rijden. Een rondje langs Pisa voert u langs prachtige wijnkasteeltjes en laat u genieten van de lekkere Italiaanse keuken.

Karinthië heeft zelf ook veel te bieden aan historische steden: de Altstadt Lienz, de hoofdstad Klagenfurt, de winkelstad Villach, het authentiek provinciestadje Hermagor om maar eens wat te noemen. Maar er is ook een grote diversiteit aan sport, natuur, cultuur en ontspannings activiteiten.

Wintersportmogelijkheden

• Karinthië heeft meer dan 130 skigebieden, met als toppers Katschberg, Gerlitze, Sillian, Dreiländereck, de eeuwig besneeuwde Mölltaler gletsjer en natuurlijk het moderne Nassfeld: behorend tot de top 10
van Oostenrijk, met zijn Millenium-Express: de langste gondellift van Oostenrijk. U kunt hier genieten van de bijzondere gastvrijheid in de meer dan 25 skihutten en restaurants die het gebied te bieden heeft. Dagelijks wordt hier meer dan 280 hectare skipiste geprepareerd.
• In deze gebieden zijn ook uitgebreide mogelijkheden voor langlaufen, rodelen, schneeschuhwandern en ijsklimmen.
• De wachttijden zijn kort in verhouding tot de andere bekende skigebieden en daarbij zijn de prijzen voor skipassen nog relatief laag. De skipassen zijn in heel Karinthië en Oost-Tirol het hele seizoen geldig.
• De Weissensee met zijn vele schaatsmogelijkheden en alternatieve elfstedentocht zijn goed te bereiken vanuit onze nieuwbouwprojecten.

Zomeractiviteiten

• Karinthië heeft buiten de meeste zonuren, ook de meeste meren van Oostenrijk (meer dan 1000), waaronder de bekendste Wörthersee, Millstättersee de Faakersee en de Pressäggersee: de warmste van het hele land (tot 28 graden Celsius!).
• Deze meren lenen zich voor alle denkbare watersportmogelijkheden. Hiervan is het unieke vliegvissen nagenoeg alleen mogelijk in Karinthië.
• Door het Mediterrane klimaat leent Karinthië zich bijzonder goed voor de golfsport: van het vroege voorjaar tot het late najaar. Dit uit zich door de aanwezigheid van de vele golfbanen in Karinthië.
• Ook alle andere bergactiviteiten, zoals wandelen, klimmen, mountainbiken enzovoort zijn natuurlijk overal mogelijk. Dit kan tevens ook in de omringende landen Italië, Kroatie en Slovenië.

Vier motieven om in Karinthië te investeren

• U kunt het hele jaar door genieten, zolang als u wilt; en verdienen tegelijk, zonder beperkingen. Zie hoofdstuk verhuurprognoses en ferienconstructies.
• Investeren in Karinthië betekent investeren met een laag risico en aantoonbaar rendement. Zakelijke aankopen met uw b.v. zijn bij ons mogelijk: begeleiding van A tot Z. Zie hoofdstuk financiële en fiscale begeleiding.
• Het is een ideale plek om ook permanent te gaan wonen, bijvoorbeeld na uw pensioen. Zie hoofdstuk juridische en fiscale begeleiding.
• U heeft de mogelijkheid met uw woning in Karinthië uw vermogen onbezorgd door te geven aan uw kinderen. Oostenrijk kent geen vermogensbelasting en heeft een stabiele vastgoedmarkt, met goede financieringsmogelijkheden, zowel privé als zakelijk. Zie hoofdstuk financiële en fiscale begeleiding.

Kortom: in Karinthië kunt u het hele jaar door genieten en een zo breed mogelijk verhuurseizoen!
Karinthië: de multi motieven vakantieplek.